tirsdag den 30. december 2008

Well it goes like this the fourth, the fifth...

Jeg har ikke fagligt forstand på musik i det hele taget, men det skal ikke forhindre mig i at hylde en god sang, når jeg hører den. I dette tilfælde er der ikke bare tale om en almindelig god sang men en af verdens måske bedste sange nemlig Leonard Cohens Hallelujah. Anledningen er, at sangen i følge dr.dk i sidste uge lå både nr. 1 og 2 på den engelske hitliste i udgaver fra X-factor vinderen Alexandra Burke og den legendariske Jeff Buckley. Først på 36. pladsen finder man Cohens egen version fra 1984. Uanset er det fuldstændigt vanvittigt, at samme sang er at finde tre steder på samme hitliste samtidigt, men det siger vel bare noget om, hvilket mesterværk, der er tale om.

Det var Jeff Buckleys version fra midten af 90'erne, der i starten af dette årtusinde fik mine øjne og ikke mindst ører op for nummeret. Hans fortolkning af Hallelujah gør efter min mening det yderst sjældne at overgå originalen!

Sangen er ud over de allerede nævnte kunstnere blevet fortolket af store navne som Bob Dylan, K. D. Lang, Rufus Wainwright og på dansk med Steffen Brandt og Tina Dickow, men her får du lov at nyde Jeff Buckleys udgave fra Albummet Grace. Her er lidelse, længsel og følelserne uden på tøjet. Værs'go:

3 kommentarer:

 1. Du havde vel ikke regnet med at jeg ville lade denne gå uhørt forbi ;-)

  Jeg er DYBT uenig! Stadig :-)

  Cohen har sin egen unikke stemme, musikken er mere "himmelråbende" og ja så har Cohen bare sin egen særlige stil/personlighed :-)

  Men én ting kan vi da blive enige om: Hallelujah er en fantastisk sang! Tak Leonard Cohen!

  Knus Line

  SvarSlet
 2. PS: Hør lige denne version:

  http://uk.youtube.com/watch?v=rf36v0epfmI

  SvarSlet
 3. Ja, det er en fantastisk sang, som også var oppe at vende i går; både med Buckley og Cohen. Hallelujah!

  SvarSlet