torsdag den 27. november 2008

Repórter da Luz

Raúl, Ronaldo, Rijkaard og resten af de store stjerner. Hun har talt med dem allesammen. Den snart 41-årige Luna Christofi er efter min mening klart den bedste reporter, fodbolddanmark kan byde på. Hendes fantastiske baggrundsviden, skarpe annalyser og indholdsrige interviews giver i sandhed hendes mandlige kolleger noget at stræbe efter. Luna forfalder nemlig ikke til dødssyge standardspørgsmål á la "Er du glad for at I vandt?" og andre tåbeligheder, som vi som seere tit bliver udsat for fra den danske "fodboldintelligentsia".

Luna har en evne til at opsnappe vigtige insider-historier før andre overhovedet har set dem komme og bruge denne viden kontruktivt i hendes reportager, så man får et troværdigt og præcist billede af, hvad der rører sig i den internationale fodboldverden.

Det er derfor altid en fornøjelse, når Luna toner frem på skærmen fra Europas store fodboldarenaer, som eksempelvis Estádio da Luz (lysets stadion) i Lissabon, som hun selv flere gange har nævnt som et af kontinentets smukkeste stadions.

I et interview med avisen.dk fra 21. november 2007 siger Christofi:

"Jeg får ikke interview, fordi jeg er kvinde. Spillerne omgås de smukkeste piger i verden hver eneste dag. Jeg arbejder lige så stenhårdt som alle andre for at komme i kontakt med spillerne. Når jeg først har talt med dem, så er det rigtigt, at det nok er en fordel, at jeg skiller mig ud fra mængden."

Og det er ganske rigtigt; hun skiller sig ud fra mængden, kvaliteten er der nemlig ikke mange, der kan hamle op med. Som hun selv antyder er det sikkert også en fordel, at hun ikke ligner Carsten Werge ligesom de fleste andre fodboldreportere gør; spillerne kan huske hende og respekterer ganske givet hendes arbejde. Måske er det derfor, hun ofte får de store interviews.

Tak Luna - Repórter da Luz!

1 kommentar:

  1. Hun gav i øvrigt foredrag på Aalborg Bibliotekerne som optakt til Aab vs. Manchester U... Arrangementet foregik i den nyetablerede cafe på biblioteket, og man måtte udvide arrangementet med borde helt op i biblioteket...
    Det interessante var, at en masse borgere, som normalvis ikke benytter biblioteket (så vidt vides), dukkede op :-)
    PS: I øvrigt dejligt at se, at du har åbnet mere op for de personlige indlæg på det seneste - der er en tid efter 23 ting ;-)

    SvarSlet